Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

OHRC indgår i nyt forskningsprojekt:
Den strategiske organisations bundlinje

OHRC indgår i forskningsprojekt med fokus på at udvikle ny viden om hvordan HR bidrager til organisationens bundlinje.

Projektet gennemføres som et 3-årigt forskningsprojekt under ledelse af konsulenthuset Joint Action Analytics, som også står for forskningsdelen i sparring med nationale og internationale eksperter på området.

OHRC bliver aktør i projektets advisory board, repræsenteret ved bestyrelsesmedlem Birgitta Sloth Christiansen, som desuden har deltagelse af fremtrædende internationale (professor Jody Gittell) og danske forskere indenfor relationel koordinering og forandringsledelse. Som advisory board medlem er OHRC med til at designe projektets aktiviteter i 10 – 15 deltagerkommuner og trykprøve dets resultater og konklusioner.

Projektets teoretiske ramme er relationel koordinering. Forskning og danske cases fra den offentlige sektor viser, at der er en signifikant sammenhæng mellem relationel koordinering og organisatorisk performance målt på kvalitet, effektivitet, medarbejderengagement og borgerens engagement. Projektet kobler den nyeste viden fra forskningen og introducerer begrebet Relationel Kapacitet (RCI), som beskriver organisationers evne til at arbejde strategisk med relationel koordinering.

Projektet er organiseret omkring fire indsatser:

  1. at etablere et enkelt og brugbart grundlag for at måle den relationelle kapacitet, og dermed skabe et overblik over de organisatoriske styrker og svagheder.
  2. at videreudvikle og praksisafprøve viden om, hvilke strategiske indsatser bedst styrker den relationelle kapacitet i organisationen. Med afsæt i målinger af den relationelle kapacitet gennemføres målrettede HR-indsatser, som er med til at styrke den relationelle kapacitet.
  3. ​at skabe dokumentation om og hvordan en forøgelse af den relationelle kapacitet vil medføre øget borgertilfredshed, højere kvalitet af serviceydelsen, større grad af organisatorisk produktivitet og bidrage til at opbygge den sociale kapital internt i organisationen.
  4. ​at skabe dokumentation for, at ledere, der arbejder med at styrke den relationelle kapacitet, gør en målbar forskel på den organisatoriske sammenhængskraft, den strategiske kompetence og graden af ansvarlighed og ejerskab.

Ambitionen er at levere to vigtige bidrag til strategisk HR i offentlige organisationer:

  • At udvikle et evidensbaseret bud på næste generation af strategisk HR
  • At udvikle viden og dokumentation for betydningen på bundlinjen af strategisk HR.

Se den uddybende projektbeskrivelse.

Sebeskrivelse af den spændende temadag den 21. juni 2016

Skriv til os​

Skriv gerne hvis du sidder og har spøgsmål til os.

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Sponsorer​

Nyhedsbrev​

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder direkte på din mail.